Pețitoarele de Avksentii Tzagareli

În deschiderea festivalului de comedie de la Galați, Teatrul Dramatic Fani Tardini a transmis online, mai corect fiind spus prin livestreaming, o tehnologie utilizată din ce în ce mai mult datorită condițiilor sanitare actuale.

Nimic surprinzător, nefind vreo premieră de nici un fel, mă așteptam că după o perioadă semnificativă de timp în care reprezentațiile teatrale nu au aglomerat spațiul temporal al fanilor și iubitorilor de teatru, mă așteptam la o îmbulzeală online de nedescris.

Prin urmare am fost prezent și eu la eveniment urmărind cu mare atenție din câteva perspective spectacolul. Pe primul loc a fost curiozitatea tehnică și anume transmisia live. După declarații consemnate în timp am crezut că vom depăși cifra de 10.000 de spectatori online, mai ales că totul era gratis, doar asupra orei am avut câteva rețineri dar era cea clasică pentru spectacolele în sală.

Așa că, fără să am acces la rapoartele organizatorilor, după calculele mele nu am depășit, și o spun cu o majă de eroare semnificativă, cifra de 100 de spectatori online simultan. Tehnic vorbind, ușor dezamăgit, avem internet de mare viteză dar cam nefolosit la întreaga capacitate. Păcat.

Transmisia în sine nu a strălucit și la propriu și la figurat. A lipsit lumina, luminozitatea scenei, o transmisie clară astel încât să se regăsească și online pe ecranul meu. Sau chiar așa s-a transpus viziunea regizorală a spectacolului, nu-mi dau chiar seama.

Spectacolul în sine, în linie cu așeptările mele și prestațiile cunoscute deja ale actorilor. Sunt critic de obicei, așa sunt și acum, le mulțumesc actorilor pentru munca depusă, dar mai sunt multe de făcut ca un spectacol online să aibă strălucirea pentru care să meriți să vinzi bilete pentru reprezentații online. Personal, particip la spectacolele în sală cât de des îmi permite timpul dar pentru cele online chiar îmi făcusem oarecari speranțe.

Hits: 9

+5